FIRMA
NASZE MARKI
POLITYKA JAKOŚCI
KATALOG PRODUKTÓW
DOBROSTAN ZWIERZĄT
KONTAKT
Bolemin Zakład Drobiarski
Polski Deutsch English
polska gęś owsiana
 Hodowla, Produkcja i Eksport gęsi
zakład drobiarski bolmin
Kulinarne przysmaki z gęsiny

danie z gęsiny
Gęsie udka z jabłkami i sosem śliwkowym...
{czytaj więcej}
danie z gęsiny
Gęś śliwkowo-selerowa...
{czytaj więcej}
danie z gęsiny
Gęś po malajsku...
{czytaj więcej}
Bureau Veritas Cerification
Jakość na 5
100% premium quality naturalProgram jakości produktu "5PL"

Chcąc zapewnić naszym Klientom poczucie jak największej pewności oraz świadomości pochodzenia produktu wdrożyliśmy w sezonie 2012 program "5PL" świadomości pochodzenia

1PL Jaja Gęsie pozyskiwane od Polskich Producentów Niosek Gęsi.
2PL Pisklęta Gęsie Wyprodukowane w Polskiej Wylęgarni
3PL Gęsi chowane na Fermach w Polsce
4PL Zboża zakupione w Polsce
5PL Polski Zakład Produkcyjny

Zakład wylęgowy BOLEMIN
Pisklęta na jednej z najnowocześniejszych ferm w Polsce
Pisklęta na jednej z najnowocześniejszych ferm w Polsce


Gęsi karmione sa owsem
Zapewniamy gęsią nowoczesne fermy  oraz dużo wolnej przestrzeni i terenów
 zielonych.

O nasze gęsi dbamy na każdym etapie produkcji, by w pełni kontrolować poszczególne procesy. W tym celu założyliśmy własne stada niosek, których jaja trafiają do naszego zakładu wylęgowego, a pisklęta z kolei na własne jedne z nowocześniejszych ferm w Polsce. Dokładamy wszelkich starań by nasze gęsi chowane były w zgodzie z naturą i starą polską tradycją. Zapewniamy im dużo wolnej przestrzeni i terenów zielonych. Na trzy tygodnie przed ubojem gęsi karmione są owsem co ma wpływ na jakość i smak mięsa. Dzięki naszym staraniom i wieloletniemu doświadczeniu otrzymujemy produkt najwyższej jakości, a mięso jest zdrowe, smaczne i wciąż najbardziej ekologiczne na tle innych metod hodowli drobiu. Produkt finalny to Biała Gęś Królewska Weisse Konigsgans (jak opisują kroniki smakoszem mięsa gęsiego był sam Król Jan III Sobieski)

BIAŁA GĘŚ POLSKA (na trzy tygodnie przed ubojem karmiona owsem).
To produkt najwyższej jakości, chluba polskiego drobiarstwa. Jej mięso jest zdrowe, pełne witamin i nietłuste.
Gęsinę powinniśmy jeść nie tylko dla czystej przyjemności, ale i ze względów zdrowotnych. Mięso to jest wyjątkowo zdrowe, bo zawiera jedynie 3,5-5% tłuszczu, w cielęcinie to 8% – 10% a wieprzowina zawiera blisko 30% tłuszczu.
Gęsina zawiera też dużo wielonienasyconych kwasów tłuszczowych‚ które pomagają obniżyć poziom tzw. złego cholesterolu

Mięso gęsi zawiera 17,5–21% białka, 3–5% tłuszczu oraz od 51 do 84 mg/100 g tkanki – cholesterolu całkowitego. Jest go więc znacznie mniej niż w mięsie wieprzowym lub wołowym. Tłuszcz gęsi w głównej mierze składa się z nienasyconych kwasów tłuszczowych, posiada niską temperaturę topnienia, co czyni go łatwo strawnym.
Gęsina jest wyjątkowo bogata w białko i składniki mineralne, m.in. w żelazo, potas, fosfor, magnez oraz w witaminę B6.
Zakład Drobiarski Bolemin // 66-446 Deszczno, Bolemin 6
Tel: +48 95 75 11 520 // Fax: +48 95 75 11 244
All rights reseved © 2012 // Designed by hubertw.com
e-mail